Matematik

Matematik rumfang osv hjælp opgave

07. april 2022 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg sidder fast med følgende opgave, nogle der kan fortælle hvilken formel der skal bruges? tak på forhånd

Vedhæftet fil: opgave 2 start.png

Svar #1
07. april 2022 af Sofia0294

Radius er 5,6cm


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*} V_{keglestub}=2.3\,\textup{L} &= \frac{\pi}{3}\cdot h\cdot \bigl(R^2+r^2+R\,r) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& 2.3\;\mathrm{dm^3}=\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot \left ( \left (0.8\;\mathrm{dm} \right )^2+\left (0.8\;\mathrm{dm} \right )\cdot r+r^2 \right )\\\\&& \frac{2.3\;\mathrm{dm^3}}{\frac{\pi}{3}\cdot h}=0.64\;\mathrm{dm^2}+0.8\;\mathrm{dm}\cdot r+r^2\\\\&& r^2+0.8r+0.64=2.19634\cdot h^{-1}\;\;\left ( r,h>0 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{eller:}\\&r^2+0.8r+\left ( 0.64-2.19634\cdot h^{-1} \right )=0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textup{dvs}\\&r=&\frac{-0.8+\sqrt{0.8^2-4\cdot 1\cdot \left ( 0.64-\frac{2.19634}{h} \right )}}{2}=\\\\ && \frac{-0.8+\sqrt{4\cdot \left ( 0.16-0.64+\frac{2.19634}{h} \right )}}{2}=\\\\&& \frac{-0.8+2\sqrt{\frac{2.19634}{h}-0.48}}{2}=\\\\&& -0.4+\sqrt{\frac{2.19634}{h}-0.48}\qquad \end{array}


Skriv et svar til: Matematik rumfang osv hjælp opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.