Matematik

Kvote 2 optagelse - spørgsmål

07. april 2022 af Bimse222 - Niveau: B-niveau

Jeg tog demoprøven til KU´s kvote 2 optagelse, og her var et matematik spørgsmål som jeg er tvivl om. 

Opgaven lyder 

Ca. 20 % af alle solgte biler i 2018 havde farven sort. I det følgnede regner vi med, at sandsynligheden er præcis 0,2 for at en bil, der kører ud fra en bilforhandler, er sort. 

Hvad er sandsynligheden for, at hvis to biler kører ud fra en bilforhandler, så er præcis én sort? 

Jeg har fundet frem til at svaret er 0,32, som kan findes vha. regnestykket: 2 * (0,2*0,8) = 0,32 

Er usikker på hvilken formel dette er, så måske der er nogle som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2022 af janhaa

P = 0,2*0,8 + 0,8*0,2 = 0,32


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2022 af janhaa

Velger sort og ikke sort

og

velger ikke sort og sort


Skriv et svar til: Kvote 2 optagelse - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.