Kemi

Bestemmelse af opløselighedsproduktet for Ca(OH)2 ved forskellige temperaturer (vant hoff)

16. april 2022 af Kamelina - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogen som har skrevet rapport om "Bestemmelse af opløselighedsproduktet for Ca(OH)2 ved forskellige temperaturer (vant hoff)", som kan sende/hjælpe? Fordi jeg skal selv finde ud af hvad er vigtigt og skrive om i teori delen udefra formålet og forsøget.

et spørgsmål hvordan bestemmer jeg opløselighedsproduktet ved alle temperaturer ved at anvende Van't Hoff og hvordan laves en grafisk fremstilling af resultater på excel eller maple eller GeoGebra? 

Vi arbejder med forløbet termodynamik.

Håber virkelig I kan hjælpe og tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Jeg har desværre ikke skrevet en rapport om det, men jeg kan svare på dine spørgsmål.

Hvis du kun kender entalpi og entropitilvæksten, så er hastighedskonstanten lig opløselighedsproduktet (jeg går ikke ud fra, at du kender andet). Formlen du så bruger er denne:

ln(K)=-\frac{\Delta H^0}{R}\cdot \frac{1}{T}+\frac{\Delta S^0}{R}

Det er bedst at lave en grafisk fremstilling i GeoGebra. Du plotter alle dine resultater ind i regnearket og vælger så regressionsanalyse.


Svar #2
16. april 2022 af Kamelina

Yes, den bruger jeg. Tak for hjælpen.

Hvad skal jeg skrive på T's plads i 1/T, fordi vi har fået stue temperatur til at være 16C, skal jeg bare skrive 16 eller 16+273,15= 289,17 K eller  bare skrive svaret 1/289,17K= 0,003458173393?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2022 af mathon

... på T's plads 289,17 K


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2022 af Omar95 (Slettet)

#2

Yes, den bruger jeg. Tak for hjælpen.

Hvad skal jeg skrive på T's plads i 1/T, fordi vi har fået stue temperatur til at være 16C, skal jeg bare skrive 16 eller 16+273,15= 289,17 K eller  bare skrive svaret 1/289,17K= 0,003458173393?

Du skal skrive temperaturen i Kelvin, dvs. 289,15, ikke 289,17.
 

ln(K)=-\frac{\Delta H^0}{R}\cdot \frac{1}{289,15}+\frac{\Delta S^0}{R}


Svar #5
16. april 2022 af Kamelina

Okay. Tak:

Er entalpi og entropitilvæksten rigtige?

Vedhæftet fil:Entalpitilvækst.PNG

Svar #6
16. april 2022 af Kamelina

Entropitilvækst

Vedhæftet fil:Entropitilvækst.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2022 af Omar95 (Slettet)

\Delta H^0 (Ca^2^+ (aq)) = -543,0 \space\ kJ/mol
\Delta H^0 (OH- (aq)) = -230,01 \space\ kJ/mol
\Delta S^0 (Ca^2^+ (aq)) = -56,2 \space\ J/(mol\cdot K)
\Delta S^0 (OH^-(aq)) = -10,90 \space\ J/(mol\cdot K)


Skriv et svar til: Bestemmelse af opløselighedsproduktet for Ca(OH)2 ved forskellige temperaturer (vant hoff)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.