Matematik

ligning

16. april 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Anna og Britta skal dele 500 kr. således at Britta får 150 kr. mere end Anna. Hvor mange penge skal de have hver?
Anna:x kr.
Britta: x+150
tilsammen: 500 kr.
x(x+150)=500?
eller er det x+150=500?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2022 af SuneChr

x + (x + 150) = 500
      2x + 150 = 500
            ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2022 af ringstedLC

#0: Det er:

\begin{align*} \textup{Anna}+\textup{Britta} &= 500 \;,\;\left\{\begin{matrix} \textup{Anna}&=&x\,\textup{kr.}\\\textup{Britta}&=&(x+150)\,\textup{kr.} \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #3
16. april 2022 af shain

Så Anna skal have 175 kr.og Britta skal have 325 kr.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2022 af mathon

    Ja.


Svar #5
16. april 2022 af shain

Tak

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.