Fysik

Belysning af en overflade

18. april 2022 af VanessaAndersen - Niveau: A-niveau

Hej, kan en forklare mig denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2022 af peter lind

a)  Energien er E = h*f = h*c/λ = mc2 = pc, hvor h er plancks konstant, f er frekvensen, c er lysets hastighed, λ er bølgelængden og p er bevægelsesmængden.

c) Effekten = E/t = kraft*s/t = kraft*c


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2022 af SauIGoodman

Har du løst opgaven ved hjælp af Peter Linds kommentar? 


Svar #4
18. april 2022 af VanessaAndersen

Hej igen 

Er det alle formler jeg skal sætte lige med hinaden? 


Svar #5
18. april 2022 af VanessaAndersen

#3

Har du løst opgaven ved hjælp af Peter Linds kommentar? 

Nej, forstår ikke helt hans forklaring. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2022 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{a)}\\&& m_\textup{\ae kvivalent}=\frac{h}{\lambda\cdot c}=\frac{6.62607\cdot 10^{-34}\mathrm{\frac{kg\cdot m^2}{s}}}{\left ( 532\cdot 10^{-9}\;\mathrm{m} \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )}=4.15455\cdot 10^{-36}\;\mathrm{kg}\\\\&& p=m\cdot c=\frac{h}{\lambda}=1.2455\cdot 10^{-25}\;\mathrm{kg\cdot \frac{m}{s}} =1.2455\cdot 10^{-25}\;\mathrm{N\cdot s} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. april 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{b)}\\&& P=F\cdot c\\\\&&F=\frac{P}{c}=\frac{10^{-3}\;\mathrm{\frac{Nm}{s}}}{2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}}}=3.34\cdot 10^{-12}\;\mathrm{N} \end{array}


Skriv et svar til: Belysning af en overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.