Matematik

Babylonsk matematik

06. maj 2022 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave? Har svært ved at løse den? Hvad er fremgangsmåden?

Vedhæftet fil: 2022-05-06 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}&& x+y=m \quad \Leftrightarrow y=m-x\\&& x\cdot y=n\quad \;\;\;\!\Leftrightarrow x\cdot (m-x)=n\\ \textup{hvoraf:}\\&& x^2-mx+n=0\\\\&&x=\frac{-(-m)\mp\sqrt{(-m)^2-4\cdot1\cdot n}}{2}\\\\&& x=\frac{m}{2}\mp\sqrt{\frac{m^2}{4}-n}\\\\&&x=\frac{m}{2}\mp\sqrt{\left(\frac{m}{2}\right)^2-n}\quad m^2\geq4n \end{array}


Skriv et svar til: Babylonsk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.