Matematik

Isolering af formel - Finansiel Regning - Kig på min fil.

07. maj 2022 af uck996 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg er en student, på HHX og har lidt svært ved matematikken.

Jeg ville høre om, i kunne hjælpe mig med, at med min opgave. Du kan se min opgave i den fil jeg har tilsendt.

Håber i kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: StudiePortalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2022 af ringstedLC

K0: Dividér med (1+r)n på begge sider.

r:

- Dividér med K0 på begge sider.

- Uddrag den n'te rod på begge sider.

- Træk "1" fra på begge sider.

n: 

Dividér med K0 på begge sider.

- Tag logaritmen på begge sider og brug at:

\begin{align*}\log\left ( \tfrac{a}{b} \right ) &= \log(a)-\log(b)\;,\; \log\bigl(a^r\bigr)=r\cdot \log(a) \\ \Rightarrow n &= \frac{\log\bigl(K_n\bigr)-\log\bigl(K_0\bigr)}{\log(1+r)} \end{align*}

I din næste tråd vedhæfter du et billede af din opgave.


Skriv et svar til: Isolering af formel - Finansiel Regning - Kig på min fil.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.