Matematik

Bestem koordinatsættet for skæringspunktet mellem linjerne

12. maj 2022 af SandraGiske

Hej! 

jeg har en matematikaflevering for til i aften, og er simpelthen i tvivl om hvordan jeg udregner denne opgave uden hjælpemidler 

spørgsmålet står her

to linjer a og b er givet ved linjerne a: 2x+y-1=0 og b: -x+2y-7=0

a) Bestem koordinatsættet for skæringspunktet mellem linjerne a og b 

håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2022 af oppenede

Isoler x i den ene ligning, og indsæt det fremkomne udtryk for x på x's plads i den anden ligning, som dermed kun har y som ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2022 af StoreNord

#0
Man kan også gange hele ligning a med 2, og så trække ligning b fra den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2022 af mathon

                                       \begin{array}{llllllll} \begin{matrix} -2\cdot a\textup{:}&-4x-2y=-2\\ \; \; \; \; \; \; \; \, b\textup{:}&\underline{-x+2y=7}\\\textup{sum:}&-5x=5\Leftrightarrow x=-1 \end{matrix}\\\\ x=-1\textup{ inds\ae ttes i }a:\\\\ 2\cdot (-1)+y-1=0\\\\ -2+y=1\Leftrightarrow y=3 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet for skæringspunktet mellem linjerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.