Matematik

procent energi

17. maj 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Det er to opgaver
opgave 1) 200 kj/100 ml * 150 ml? er det korrekt

opgave 2) Skal jeg aflæse eller beregne?



Svar #1
17. maj 2022 af shain

billede

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2022 af mathon

Energi i 150 mL letmælk:
                                             \small \begin{array}{llllll} &&\left ( 150\;\mathrm{mL} \right )\cdot \left ( 200\;\mathrm{\frac{kJ}{100\;\mathrm{mL}}} \right )=300\;\mathrm{kJ} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Calcium dagsbehov:}\\&& m=\frac{120\;\mathrm{mg}}{0.15}=800\;\mathrm{mg}\\\\ \textup{Calcium i 300 mL letm\ae lk:}\\&& \left ( 300\;\mathrm{mL} \right )\cdot \left ( 120\;\mathrm{\frac{mg}{100\;\mathrm{mL}}} \right )=360\;\mathrm{mg}\\\\ \textup{Procent af dagsbehov:}\\&&p=\frac{360\;\mathrm{mg}}{800\;\mathrm{mg}}\cdot 100\%=45\% \end{array}


Svar #6
18. maj 2022 af shain

Tak

Skriv et svar til: procent energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.