Matematik

Forskrift for et rektangel

22. maj 2022 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave. Jeg sidder blot og øver mig, men ved slet ikke, hvor jeg overhovedet skal starte. Det ville hjælpe virkeligt meget, hvis i kunne hjælpe!!

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2022 af mathon

Beregn arealet af det grønne ved at udregne arealet af hele området og træk summen af de tre gule arealer fra.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2022 af mathon

arealet af hele området:
                                          \small \left ( 12\;\mathrm{cm} \right )^2=144\;\mathrm{cm^2}

summen af de tre gule
arealer:                              \small 4x\cdot \tfrac{1}{2}x+x^2+x^2=2x^2+2x^2=4x^2

arealet af det grønne         \small A(x)=144-4x^2,\quad 0<x<6


Svar #4
22. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Så 12*12=144

arealet af de to kvadrater: 

x^2

x^2

sum=2x^2

Arealet af rekanglet: 

4x*0.5x=2x^2

altså bliver svaret så dette -> 144-4x^2 ??


Svar #5
22. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Tusind tak for hjælpen !!!


Skriv et svar til: Forskrift for et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.