Kemi

Beregning af hvor meget der skal afvejes

24. maj 2022 af sofie14323 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har vedhæftet mit spørgsmål, ved at jeg kender volumen og koncentrationen men ved ikke helt hvordan jeg skal sætte det i formlen eller hvilken formel jeg skal bruge, er der nogen der kan hjælpe?


Svar #1
24. maj 2022 af sofie14323

Her er opgaven, jeg glemte at vedhæfte den

Vedhæftet fil:Beregning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2022 af mathon


Svar #4
24. maj 2022 af sofie14323

Hvilken formel skal jeg bruge, når jeg kender konc. og volume?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2022 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\& \textup{molmasse af }NaNO_3&=84.9947\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\& \textup{heraf }Na&=\underline{22.9898\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}\\& \textup{dvs }N{O_3}^-&=62.0049\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\& N{O_3}^-\textup{ i pct.}\quad \frac{62.0049}{0.849947}&=72.95\%\\\\& \textbf{stam 1:}\\& \qquad \qquad \qquad 100.0\textup{ mL}& \textup{indeholder }0.1000\;\mathrm{g}\;N{O_3}^-\\&\textup{svarende til}\\& \qquad \qquad \qquad \frac{0.1000\;\mathrm{g}}{0.7295}&=137.08\;\mathrm{mg\; NaNO_3}\\\\\\& \textup{Til fremstilling}\quad \textup{af }\textbf{stam 1 }&\textup{\textup{skal afvejes }} 137.08\;\mathrm{mg\; NaNO_3} \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af hvor meget der skal afvejes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.