Matematik

Skæring mellem cirkel og linje

06. juni 2022 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej sidder her og bøvler med at forstå hvad der sker i den led hvor jeg har tegnet en rød pil. Er der nogen som kan forklar mig det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2022 af ringstedLC

Man vil gerne have en 2. ligning på normalform. Derfor samles alt på venstresiden ved at trække 50 fra på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2022 af peter lind

Man lægger de enkelte led sammen og får

5x2+10x+10=40 hvorefter man trækker de 40 på højre side over på venstre side


Svar #5
06. juni 2022 af Perikon007

Men hvor kommer 40 fra så?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. juni 2022 af Anders521

#5 Tallet -40 er resultatet ved at trække 50 fra på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. juni 2022 af Eksperimentalfysikeren

Ligningen bliver 5x2+10x+10=50

50 trækkes fra på begge sider af lighedstegnet:

5x2+10x+10-50=0

5x2+10x-40=0


Svar #8
06. juni 2022 af Perikon007

nåååå okay tusind tak 


Skriv et svar til: Skæring mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.