Kemi

sammenhængen mellem korresponderende syres og bases Ks og Kb?

11. juni 2022 af IB2003 - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg ville høre om der er nogen der kan forklare mig hvad sammenhængen mellem korresponderende syres og bases Ks og Kb, samt hvordan det kan vises at dette netop er Ks*Kb = /H3O+/ /OH-)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2022 af Heptan

Sammenhængen er:

10^{-14}=K_s\cdot K_b

Vands ionprodukt er:

10^{-14}=[H^+][OH^-]

Heraf ses at de begge har 10^-14 på venstre side, så vi kan sætte dem lig hinanden:

K_s\cdot K_b=[H^+][OH^-]

Forresten er [H+] og [H3O+] lidt det samme.


Svar #2
11. juni 2022 af IB2003

Super! Nu giver det lidt bedre mening. Tusind tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2022 af mathon

#0

Du har jo
ved 25°C:
                       \small S\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;B\;+\;H_3O^+
med
                       \small \frac{\left [ B \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [S \right ]}=K_s

og
                       \small B\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;S\;+\;OH^-
med
                       \small \frac{\left [ B \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]}{\left [S \right ]}=K_b

hvoraf
                      \small \small K_s\cdot K_b=\frac{\left [ B \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ S \right ]}\cdot \frac{\left [ S \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]}{\left [ B \right ]}=\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_v=10^{-14}\;\mathrm{M^2}


Skriv et svar til: sammenhængen mellem korresponderende syres og bases Ks og Kb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.