Matematik

jeg sidder fast på en opgave

12. juni 2022 af Anton10023 - Niveau: 7. klasse

De pandekager, Esther bager, har en diameter på 25 cm. Hun skærer pandekagerne over i tredjedele og vil senere smøre Nutella på en tredjedel, syltetøj på den anden tredjedel og flødeskum på den sidste tredjedel.

Hvad er arealet af en hel pandekage i cm2 ? (Sæt pi=3).

kan i hjælpe mig jeg forstår den ik


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2022 af ringstedLC

Pandekagen er en cirkel:

\begin{align*} A &= \pi\cdot r^2 \\ &= 3\cdot \left (\frac{d}{2} \right )^{2}\;,\;\pi=3\,,\;d=2r \\ A &= \;?\,\textup{cm}^2 \end{align*}


Skriv et svar til: jeg sidder fast på en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.