Fysik

Elektriske kredsløb

13. juni 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

kunne godt bruge noget hjælp til at finde formler til opgave C og D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2022 af ringstedLC

c) Strømstyrken gennem pæren er den samme som gennem par.-koblingen, da de er serieforbundne:

\begin{align*} U=I\cdot R\Rightarrow I &= \frac{U}{R} \\ I&= \frac{U}{R_{e}+R_{p\ae re}} \end{align*}

d)

\begin{align*} P &= U\cdot I \\ &= I\cdot R\cdot I \\&=I^2\cdot R \\ P_{p\ae re} &= \left (\frac{U}{R_{e}+R_{p\ae re}} \right )^{\!2}\cdot R_{p\ae re} \end{align*}


Skriv et svar til: Elektriske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.