Biologi

Har virkelig brug for hjælp til opgaven, pls hjælp

18. juni 2022 af Pizzasmagergodt - Niveau: B-niveau

Jeg har til opgave at finde ud af hvordan de 3 fødevarer som indgår i filen:

Rugbrød

Druesukker 

æble'

Påvirker blodsukkeret. Det som jeg ikke helt forstår er hvordan min lærer har regnet kulhydrat målene ud for 100 gram kulhydrat.? Hvordan er hun f.eks. kommet frem til 46 g kulhydrat for druesukker?

 Der er f.eks. ikke regnet ud for æbler, og jeg skal kunne vurder om forsørgsresultaterne passer med "teorien om kulhydraters optagelse i blodet.

Vægt osv står der... der står ud i siden mener jeg 0,5 kulhydrat kg vægt

Vedhæftet fil: rapport 4.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Som jeg tolker det der står på tavlen, så viser det hvordan man beregner hvor meget en person skal spise af en bestemt fødevare for at indtage 0,5g kulhydrat pr. kg kropsvægt.

Hvis man har et rugbrød som indeholder 32g kulhydrat/100g og en person på 67 kg, så er beregningen:

0,5g kulhydrat/kg kropsvægt for en person på 67kg svarer til

0,5g/kg * 67kg =33,5g kulhydrat

Denne mængde kan man få ved at spise

100g rugbrød/32g kulhydrat * 33,5g kulhydrat = 105g rugbrød

På samme måde for æbler med 14g kulhydrat/100g samt en person på 77kg:

0,5g/kg * 77kg = 38,5g kulhydrat

Som han kan få ved at spise

100g æbler/14g kulhydrat * 38,5g kulhydrat = 275g æbler

Den sidste med druesukker som er ren kulhydrat:

Personen vejer 92kg, så han skal indtage

0,5g kulhydrat/kg * 92kg = 46g kulhydrat

Som han kan få ved at spise 46g druesukker.


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp til opgaven, pls hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.