Matematik

Forståelse af differentiering af potensfunktionens væksthastighed

18. juni 2022 af SEIIR - Niveau: B-niveau
Hej, jeg har meget svært ved at forstå hvordan dette kan være væksthastigheden a* y/x. Jeg har meget svært ved at forstå differentieringen af dette, og jeg skal bruge dette til min mundtlige eksamen på mandag. Er der nogle der trin for trin kan forklarer hvorfor den bliver differentieret på den måde og hvilke regler der skal bruge og er blevet brugt - det ville være en store hjælp.

her er den differentierede ligning

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Alment:}\\&&\left ( x^n \right ){}'=n\cdot x^{n-1}\\\\ \textup{Potensfunktion:}&&\left ( b\cdot x^a \right ){}'=b\cdot \left ( x^{\, a} \right ){}'=b\cdot a\cdot x^{\, a-1} \end{}


Skriv et svar til: Forståelse af differentiering af potensfunktionens væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.