Matematik

Opstille en ligning ud fra tekst.

08. juli 2022 af Thifo1507 - Niveau: 10. klasse

Hej. Jeg er generelt rigtigt dårligt til at opstille en ligning ud fra en tekstopgave, så jeg ville øve mig, men af en eller andet grund, så bliver jeg ved med at få forkert resultalt. Opgaven lyder:

"Alma, Bo og Cecilie skal dele 820 kroner. Bo skal have dobbelt så mange penge som Alma, og Cecilie skal have 120 kroner mere end Alma. Hvor mange penge får Cecilie?"

Så jeg prøver at opstille sådan her:

Bo skal have dobbelt så meget som Alma dvs. = 2*x
Cecilie 120 kr mere end Alma dvs. = x + 120
Alma = x

x + 2x + x + 120 = 820
4x + 120 = 820
4x = 820-120
4x = 700
x = 700/4
x = 175

Men dette er ikke rigtigt, da tallet ikke hører blandt facitliste.

Kan en af jer måske hjælpe mig med at forklar hvad det er jeg har gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}\\\\&&\begin{array}{|c|c|c|c|} \hline \textbf{Alma}&\textbf{Bo}&\textbf{Cecilie}&\textbf{sum}\\\hline x&2x&x+120&820\\\hline \end{array}\\\\ \textup{Ligning:}\\&& x+2x+x+120=820\\\\&& 4x+120=820\\\\&& 4x=700\\\\&&x=175\\\\ \textup{Fordeling:}\\ &&\begin{array}{|c|c|c|c|} \hline \textbf{Alma}&\textbf{Bo}&\textbf{Cecilie}&\textbf{sum}\\\hline x&2x&x+120&820\\\hline 175&350&295&820\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #2
08. juli 2022 af Thifo1507

Ahh, nu er jeg med. Jeg har jo kun fundet ud af hvor mange penge Alma har, og altså ikke cecilie. Så jeg har altså gjort det rigtigt på et eller andet mdåde. Tusind tak


Skriv et svar til: Opstille en ligning ud fra tekst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.