Matematik

Trigonometiske funktioner

05. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal aflæse følgende vinkler i en enhedscirkel v [0;90]

a)

sin(v)=0.4

cos(v)=0.4

tan(v)=1.2

b)

derefter skal de følgende vinkler beregnes for v [0;90]

sin(v)=0.4

cos(v)=0.4

tan(v)=1.2

Vedhæftet fil: 3.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. august 2022 af PeterValberg

a)

b) brug CAS-værktøj

fx cos(v)=0,4

v=\cos^{-1}\left(0,4 \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. august 2022 af PeterValberg

Se eventuelt denne video < LINK >

Der er tidskoder i videoens beskrivelse,
som kan bruges til hurtig navigation i videoen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. august 2022 af Jeppe123455

Prøver, tak. Skriver igen, hvis jeg stadig er i tvivl 


Svar #4
05. august 2022 af Jeppe123455

v = cos-1(0.4);
                        v = 1.159279481 giver mig dette udtryk 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2022 af mathon

Indstil dit hjælpemiddel til at regne i grader.


Svar #6
05. august 2022 af Jeppe123455

Har fundet ud af det nu. Har indtegnet alle vinkler i geogebra. Derefter brugt vinklen i Cos, Sinus og Tangens relation. Tak for hjælpen 


Svar #7
05. august 2022 af Jeppe123455

derefter skal de følgende vinkler beregnes for v [0;90]

Hvordan beregner jeg dem, fx på maple?

sin(v)=0.4

cos(v)=0.4

tan(v)=1.2


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. august 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{llllllll} v=\sin^{-1}\left ( 0.4 \right )\\\\ v=\cos^{-1}\left ( 0.4 \right )\\\\ v=\tan^{-1}\left ( 1.2 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud til, at du ikke har løst første del af opgaven: "Tegn en cirkel med radius 1..." Du skal have gang i blyant og papir. I første del skal du finde v ud fra tegningen. Du kan benytte en vinkelmåler tildet eller du kan prøve at måle længden af den bue, v spænder over. I sidste tilfælde får du v målt i radianer.


Svar #10
05. august 2022 af Jeppe123455

Det giver mening, havde også blyanten igang, men havde dog ikke vinkelmåleren på mig i øjeblikket. Fik tegnet en fin skitse som gav et overblik.

Bare forståelsen bag opgaven var tilstede. Meget foregår jo på computer i dag, i mit tilfælde geogebra, men tak for reminderen??

Skriv et svar til: Trigonometiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.