Matematik

tekst ligning

16. august 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Carlo og Danny skal dele 340 kr. således at Danny får 3 gange så meget som Carlo. Du skal finde ud af, hvor mange penge de skal have. Skriv en ligning som kan bruges.

skal jeg kalde Carlo for x kr.
Danny får 3*x eller x/3
De skal dele 340

3x+x= 340
eller 3x+(x/3)=340
Er usikker hvordan jeg skal opstille det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2022 af mathon

       3x + x = 340            


Svar #2
16. august 2022 af shain

Tak

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2022 af mathon

Tager du udgangspunkt i Carlo:
er ligningen:
                            x + 3x = 340

Tager du udgangspunkt i Danny:
er ligningen:
                            x + x/3 = 340
                                                      


Svar #4
16. august 2022 af shain

Jeg tager udgangspunkt i Carlo.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2022 af ukendt101

#3

Tager du udgangspunkt i Carlo:
er ligningen:
                            x + 3x = 340

Tager du udgangspunkt i Danny:
er ligningen:
                            x + x/3 = 340
                                                      

kan du please hjælpe mig med min opgave fra tidligere (skråplan med gnidning)


Skriv et svar til: tekst ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.