Fysik

Standslængden af en bil

23. august 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2022 af ringstedLC

Det står udførligt forklaret i opgaveteksten hvordan spørgsmålene skal beregnes og graferne tegnes. Hvis du ikke forstår teksten, må du beskrive, hvad du konkret ikke forstår.

For at lave beregningerne rationelt inkl. omregn. til SI-enheder bør du lave dem i et excelark eller bruge nogle overskuelige definitioner i CAS.


Svar #3
23. august 2022 af sabrina132

Ups, det var kun b'eren jeg ikke helt forstår.

De andre forstår jeg godt.

Beklager, fejlen.


Svar #4
23. august 2022 af sabrina132

Jeg ved godt, at det er formlen for bremselængden, jeg skal bruge, men jeg synes bare, at den giver et urealistisk resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2022 af OliverHviid

Hvilke resultater får du da?


Svar #6
23. august 2022 af sabrina132

Jeg har regnet den ud sådan her.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2022 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} a=-5.8\,\textup{m/s}^2\Rightarrow s_{30} &= 6\,\textup{m}\approx \textup{F\ae rdselslovens mindstekrav for personbiler} \end{align*}

så acc. er altså realistisk. Husk at en fordobling af hast. giver en 22 så lang bremselængde.


Svar #8
23. august 2022 af sabrina132

Er svaret så rigtigt?


Svar #9
23. august 2022 af sabrina132

#7 

Jeg snakker om bremselængden, ikke accelerationen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2022 af ringstedLC

#8: Nej. Bilen skal bremse indtil den er standset, og ikke i en bestemt tid.

\begin{align*} v^2 &= 2\,a\,s \\ s &= \frac{v^2}{2\,a} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2022 af ringstedLC

#6:

Her beregnes, hvor langt der køres mens bilen bremses med 5.8 m/s2  i et sekund?  fra en starthast. på 6.9 m/s.


Skriv et svar til: Standslængden af en bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.