Fysik

sammenhængen mellem brydningsforholdet og brydningsindeks

24. august 2022 af Marianoerholt - Niveau: B-niveau

Hej! Har en opgave omhandlende bølger, hvor jeg bl.a. har skulle bevise brydningsloven og har nu fået en opgave der hedder: "Forklar hvad sammenhængen er mellem brydningsforholdet og de to materialers brydningsindeks." Aner ikke helt hvad jeg skal skrive XD

De to materialer er luft og vand.

Håber nogle kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2022 af peter lind

hvis brydningsindekser fra luft til vand er n, så er brydningsindekser fra vand til luft 1/n, hvis det er det du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2022 af mathon

Den indfaldende stråle, den reflekterede stråle, den brudte stråle og normalen til grænsefladen ligger
alle i samme plan. Strålegangen er reversibel.

Snell's lov:
                        \small \small \begin{array}{lllll}& \sin(\varphi_{\textup{luft}})\cdot \textup{halvkorden}_{\textup{vand}}=\sin(\varphi_{\textup{vand}})\cdot \textup{halvkorden}_{\textup{luft}}\\\\& \frac{\sin(\varphi_{\textup{luft}})}{\sin(\varphi_{\textup{vand}})}=\frac{\textup{halvkorden}_{\textup{vand}}}{\textup{halvkorden}_{\textup{luft}}}\\\\\textup{s\ae ttes}&\textup{halvkorden}_{\textup{luft}}=1\\\\ \textup{haves}&\textup{i }\frac{\textup{halvkorden}_{\textup{vand}}}{\textup{halvkorden}_{\textup{luft}}}\textup{ et m\aa l for vandets relative brydning i forhold til luft.}\\&\textup{Dette kaldes brydningsindekset for vand }n=1.333\\\\\textup{og}&\textup{loven kan udtrykkes}\\\\& \frac{\sin(\varphi_1)}{\sin(\varphi_2)}=\frac{n_2}{n_1}=n_{1,2}\textup{ n\aa r str\aa legangen er fra stof 1 til stof 2.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2022 af mathon

redigering:
                       Strålegangen er reversibel med undtagelse af den reflekterede stråle.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

Brydningsforholdet fra overgangen mellem stof 1 og stof 2 er n12 = sin(i)/sin(b), hvor i er indfaldsvinklen og b brydningsvinklen. Det viser sig, at der for hvert stof findes et tal, som kan betragtes som brydningsforholdet ved overgang fra tomt rum til stoffet. Dette tal kaldes stoffets brydningsindex. Brydningsindex for det tomme rum er 1.

Brydningsforholdet frastof 1 til stof 2 kan findes af n12 = n2/n1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2022 af mathon

eller af
                   \small \small \begin{array}{llllll} &n=\frac{c}{v}\\\\ &&&\begin{array}{|c|c|c|} \hline &\textup{i vacuum}&\textup{i det andet stof}\\\hline \textup{lyshastighed}&c&v\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{hvoraf}\\&& \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=\frac{n_2}{n_1}=n_{1,2}=\frac{v_1}{v_2}=\frac{\lambda_1}{\lambda_2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2022 af mathon

korrektion:

Studieportalen.dk anbefaler:

Lineær sammenhæng | Matematik formelsamlingLineær sammenhæng | Matematik formelsamling

Lys | Fysik formelsamlingLys | Fysik formelsamling

Refleksion og Refraktion | BølgerRefleksion og Refraktion | Bølger

Kapitel 4 | Bølger | Fysik formelsamlingKapitel 4 | Bølger | Fysik formelsamling

Rød tråd - kohærensRød tråd - kohærens

Bevægelse | Fysik formelsamlingBevægelse | Fysik formelsamling

Materialers termiske egenskaber | Fysik formelsamlingMaterialers termiske egenskaber | Fysik formelsamling

Bølgelængde | BølgerBølgelængde | Bølger

Interferens | BølgerInterferens | Bølger

Nyeste indlæg i Fysik

A: Smartpulley (2)

9: Forsøgsbeskrivelse HJÆLP (4)

B: Kinematik (3)

B: Newtons 3. lov (1)

B: Fordampningsvarme for jern??? (7)

B: enhed (6)

B: Spændingsforskel/spændingsfald (5)

B: sammenhængen mellem brydningsforholde... (8)

B: Bølger - superpositionprincippet (3)

B: serie- og parallelkoblede resistorer (5)

A: Standslængden af en bil (11)

B: enhed kC? (1)

B: Termisk energi tilføjes til vand? (4)

9: hjælp akut (1)

A: Det haster!! (1)

A: Rumfærge (bevægelse) (1)

B: idealgasligning (7)

B: trykket af en klods med et underlag (5)

A: Rumfærge (0)

A: Liggestol (1)

Fysik

Følg

sammenhængen mellem brydningsforholdet og brydningsindeks

 - Citér24. august kl. 18:42 af Marianoerholt - Niveau: B-niveau

Snell's lov:
                        \small \small \small \begin{array}{lllll}& \sin(\varphi_{\textup{luft}})\cdot \textup{luft}_{\textup{vand}}=\sin(\varphi_{\textup{vand}})\cdot \textup{halvkorden}_{\textup{luft}}\\\\& \frac{\sin(\varphi_{\textup{luft}})}{\sin(\varphi_{\textup{vand}})}=\frac{\textup{halvkorden}_{\textup{vand}}}{\textup{halvkorden}_{\textup{luft}}}\\\\\textup{s\ae ttes}&\textup{halvkorden}_{\textup{luft}}=1\\\\ \textup{haves}&\textup{i }\frac{\textup{halvkorden}_{\textup{luft}}}{\textup{halvkorden}_{\textup{vand}}}\textup{ et m\aa l for vandets relative brydning i forhold til luft.}\\&\textup{Dette kaldes brydningsindekset for vand }n=1.333\\\\\textup{og}&\textup{loven kan udtrykkes}\\\\& \frac{\sin(\varphi_1)}{\sin(\varphi_2)}=\frac{n_2}{n_1}=n_{1,2}\textup{ n\aa r str\aa legangen er fra stof 1 til stof 2.} \end{array}

                       


Skriv et svar til: sammenhængen mellem brydningsforholdet og brydningsindeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.