Matematik

Udfyld manglende y-værdier

25. august 2022 af annebif27 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal lave en opgave til en aflevering som jeg ikke kan komme videre med. Kan I hjæpe mig?

Opgaven lyder sådan her:

Vi ser pa° den lineære sammenhæng ?? = 3?? − 2.

a)  Udfyld skemaet med de manglende y-værdier:

?? –5 –2 –1 0 2 4 6 9

??

b)  Brug sildebenet til at tegne grafen.


Svar #1
25. august 2022 af annebif27

#0

Hej, jeg skal lave en opgave til en aflevering som jeg ikke kan komme videre med. Kan I hjæpe mig?

Opgaven lyder sådan her:

Vi ser pa° den lineære sammenhæng y= 3 x − 2.

a)  Udfyld skemaet med de manglende y-værdier:

x   –5 –2 –1 0 2 4 6 9

y

b)  Brug sildebenet til at tegne grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2022 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llllll}&y=3x-2\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|c|}\hline \textbf{x}&-5&-2&-1&0&2&4&6&9\\\hline \textbf{y}&-17&-8&-5&-2&4&10&16&25\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #3
25. august 2022 af annebif27

tak!

Har du sat den ind i geogebra og aflæst på den måde eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} \textup{Define }f(x)=3x-2\\\\ f\left ( \left \{ -5,-2,-1,0,2,4,6,9 \right \} \right ) \end{array}


Svar #5
25. august 2022 af annebif27

    okay


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. august 2022 af Anders521

#5 Eksempel: Den tilhørende y-værdi til x = -5 er y = 3·(-5) - 2 = -15 - 2 = -17.


Svar #7
25. august 2022 af annebif27

Mange tak for hjælpen!


Svar #8
26. august 2022 af annebif27

Hej igen

Hvordan bruges sildebenet til at tegne en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2022 af Anders521

#8 Sildebenets (eller tabellens) indhold bruges til at afsætte punkter i et koordinatsystem. F.eks. når x = 5 så er y = -17, dvs. du har punktet (5, -17). Forbinder du punkterne (dvs. tegner et ret linje mellem dem), vil du ende med en graf hørende til din lineære sammenhæng y = 3x -2.


Skriv et svar til: Udfyld manglende y-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.