Matematik

xy graf to ligninger 2 ubekendte

31. august 2022 af shain - Niveau: 10. klasse
Hej hvordan laver man to xy grafer I Excel, med to ligninger med 2 ubekendte?

Skal begge funktioner omskrives til lineære funktioner. Spørgsmål e) i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2022 af mathon

Der forekommer ikke noget spørgsmål e) i opgaven.


Svar #2
31. august 2022 af shain

undskyld det er spørgsmålet c:
Lav xy tabeller og tegn graferne for funktionerne

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Lise kan for 100 kr. k\o be:}\\&&& \begin{array}{|c|c|}\hline \textbf{bananer}&\textbf{appelsiner}\\\hline \mathbf{20}&\mathbf{10}\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #4
31. august 2022 af shain

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2022 af PeterValberg

Skal begge funktioner omskrives til lineære funktioner. 

Ja, du skal indtegne de korrekte to funktionsforskrifter i samme koordinatsystem (brug fx GeoGebra)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2022 af mathon

Der skal kun to punkter til at bestemme en ret linje. Men tre punkter vil afsløre, hvis man har begået regnefejl.

                                                    \small \small \small \begin{array}{llllll} &&& \textup{ }\\\\ \underline{y=-x+30}\\\quad \begin{array}{c|c} \mathbf{x}&\mathbf{y}\\\hline 4&26\\\hline 12&18\\\hline 22&8\\\hline \end{array}\\\\ \textup{ }\\\\\underline {y=-\frac{3}{4}x+25}\\\quad \begin{array}{c|c} \mathbf{x}&\mathbf{y}\\\hline 4&22\\\hline 12&16\\\hline 24&7\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #7
01. september 2022 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: xy graf to ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.