Matematik

Paralelle linjer konstanten a

02. september 2022 af Mathiass75 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået opgaven bestemt konstanten a så de 2 linjer bliver paralelle

A. 2x+y=2      og      3x+(a+1)y=2

b. y=a^2+2ax+7         og    ax-3

Hvordan beregner jeg hældningstallet så de 2 linjer i hver opgave bliver paralelle


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2022 af mathon

Parallelle linjer har samme hældningstal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{A.}\\& 2x+y=2\Leftrightarrow y={\color{Red} -2}x+2&&&3x+(a+1)y=2\Leftrightarrow y={\color{Red} \frac{-3}{a+1}}x+\frac{2}{a+1}\\\\&& -2=\frac{-3}{a+1}\\\\&&a+1=\frac{3}{2}\\\\&&a=\frac{1}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{B.}\\&y={\color{Blue} 2a}x+(a^2+7)&&&y={\color{Blue} a}x-3\\\\&& 2a=a\\\\&& a=0 \end{array}


Skriv et svar til: Paralelle linjer konstanten a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.