Matematik

Reducer udtrykket

03. september 2022 af frede27 - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket 10*a*b5/ 5*a*b2   

Hvordan gør jeg det? Hjælp!                               


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2022 af Anders521

#0 Dividér med 5ab2 i både nævner og tæller. 


Svar #2
03. september 2022 af frede27

#1

#0 Dividér med 5ab2 i både nævner og tæller. 

Har du mulighed for at lave en udregning, så jeg kan se hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2022 af Anders521

#2 Med tælleren har du 10ab5/5ab2. Med nævneren har du 5ab2/5ab2.


Svar #4
03. september 2022 af frede27

#3

#2 Med tælleren har du 10ab5/5ab2. Med nævneren har du 5ab2/5ab2.

Jeg takker, men jeg er imbecil, og fatter det stadigvæk ikke. Kan du vise mig en udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2022 af ringstedLC

#0

Reducer udtrykket 10*a*b5/ 5*a*b2                          

\begin{align*} \frac{10\,a\,b^5}{5}\cdot a\,b^2 &= \frac{\overset{2}{\cancel{10}}}{\cancel{5}} \cdot a\cdot a\cdot b\cdot b\cdot b\cdot b\cdot b\cdot b\cdot b=... \end{align*}

Men din opgaves udtryk er nok snarere:

\begin{align*} \frac{10\,a\,b^5}{5\,a\,b^2} &= \frac{\overset{2}{\cancel{10}}\cdot \cancel{a}\cdot b\cdot b\cdot b\cdot \cancel{b\cdot b}} {\cancel{5}\cdot \cancel{a}\cdot \cancel{b\cdot b}}=... \end{align*}

som kan skrives med parentes: 10ab5/(5ab2)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.