Fysik

hvorfor afbøjes farver forskelligt i en gitterligning

06. september 2022 af betibet - Niveau: B-niveau

-hvad er udgangspunktet i gitterligning når det udsender og afbøjer forskellige farver forskelligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2022 af mathon

Forskellige afbøjninger afhænger af det hvide lys' forskellige bølgelængder
følgende:
                    \small d\cdot \sin(\theta_n)= n\cdot \lambda

Forskelligt farvet lys har forskellige bølgelængder.


Svar #2
06. september 2022 af betibet

dvs. der er tale om fx. rød, orange, gul osv alt efter deres bølgelængde størrelse med enhed nm


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2022 af OliverHviid

Forskellige bølgelængde svarer til forskellige farver, ja. F.eks. ligger rødt lys mellem 625 nm til 740 nm mens blåt lys ligger mellem 450 nm til 500 nm. Vær dog opmærksom på at enheden ikke nødvendigvis behøver at være nanometer. Man kan jo også måle den i mikrometer, millimeter, meter osv. men nanometer plejer at være et meget godt valg.


Svar #4
07. september 2022 af betibet

Tusind tak.

Skriv et svar til: hvorfor afbøjes farver forskelligt i en gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.