Matematik

linje

07. september 2022 af magipayer - Niveau: B-niveau

Kan jeg få noget hjælp opgave a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2022 af peter lind

Du finder et punkt  A på linjen nemmest ved at sætte y = 0 i ligningen og  derefter finde det tilsvarende x.

Derefter finder du på tilsvarende måde et andet punkt B på linjen. Vektor AB er så en retningsvektor


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2022 af mathon

                          \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\ 0 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 8\\-3 \end{pmatrix} \qquad t\in\mathbb{R} \end{array}


Svar #4
08. september 2022 af magipayer

hvordan sætter jeg y til 0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2022 af mathon

               \small \begin{array}{llllllll}&& 3x+8y+15=0\\\\ y\textup{ s\ae ttes lig med }0\\\\&& 3x+8\cdot 0+15=0\\\\&& 3x=-15\\\\&&x=\frac{-15}{3}\\\\&& x=-5 \end{array}


Svar #6
08. september 2022 af magipayer

skrives vektoren op som AB = (0,-5)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2022 af StoreNord

Nrj.
Mathon viste, at når y er 0, så skal x være  -5 for at punktet skal ligge på linjen. Det giver punktet P=(0,-5).
Prøv på tilsvarende måde at finde et punkt P1 på linjen.
Hvad nu hvis du siger  y=3.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2022 af mathon

når y er 0, så skal x være  -5 for at punktet skal ligge på linjen. Det giver punktet P=(-5,0)


Skriv et svar til: linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.