Matematik

Er der nogen der kan hjælpe

12. september 2022 af lksfj - Niveau: A-niveau

Kan ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2022 af SuneChr


Der skal gælde:
f '(0) = g '(0)   ∧   f (0) = g (0)
Tilpas a og b således at kriteriet er opfyldt.
Benyt derefter rumfangsformlen for et omdrejningslegeme for f og for g .

Benyt, en anden gang, en dækkende, for spørgsmålet, passende overskrift.


Svar #2
13. september 2022 af lksfj

Kan du uddybe dig mere, tror ikke jeg helt forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2022 af mathon

                            \small \small \begin{array}{lllllll}&& f{\, }'(x)=\frac{1}{2}\cdot \cos(x)\\\\&& g{\, }'(x)=\frac{a}{2\sqrt{ax+b}}\\\\&& f{\, }'(0)=g{\, }'(0)\\\\&& \frac{1}{2}=\frac{a}{2\sqrt{b}}\\\\&& a=\sqrt{b}\quad b>0\\\\\\&& f(0)=g(0)\\\\&& 2=\sqrt{b}\\\\&& b=4\\\\ \textup{dvs}&&g(x)=\sqrt{2x+4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Glassets rumfang:}\\&& V_{\textup{glas}}=\pi\cdot \int_{-2}^{0}\; g^2(x)\,\mathrm{d}x+\pi\cdot \int_{0}^{2\pi}\; f^2(x)\,\mathrm{d}x \end{array}


Skriv et svar til: Er der nogen der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.