Kemi

spørgsmål

17. september 2022 af Sil1979 - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke svar det spøgsmål, er der nogen der kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2022 af mathon

Antallet af ioner i molekylet er altid sådan, at molekylet er elektrisk neutralt udadtil.


Svar #3
17. september 2022 af Sil1979

Hvordan kan jeg så angiv formler i denne skema ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2022 af mathon

                                  \small \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline&&&\\&\mathbf{N{O_3}^-}&\mathbf{S^{2-}}&\mathbf{P{O_4}^{3-}}\\&&&\\\hline&&&\\\mathbf{Na^+}&NaNO_3&Na_2S&Na_3PO_4\\&&&\\\hline&&&\\\mathbf{Ca^{2+}}&Ca\left ( NO_3 \right )_2&CaS&Ca_3\left ( PO_4 \right )_2\\&&&\\\hline&&&\\ \mathbf{Fe^{3+}}&Fe\left ( NO_3 \right )_3&Fe_2S_3&FePO_4\\&&&\\\hline&&&\\\mathbf{Zr^{4+}}&Zr\left ( NO_3 \right )_4&ZrS_2&Zr_3\left ( PO_4 \right )_4\\&&&\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal sammensætte ionforbindelserne sådan at antallet af +'er opvejer antallet af -'er.

I den første er der ét plus fra Na+ og ét minus fra NO3-, så der skal være én af hver. Altså NaNO3

I den næste kommer der nu to minusser fra S2-. Der skal altså to Na+ til at opveje dem: Na2S

Prøv selv at fortsætte.


Svar #6
19. september 2022 af Sil1979

tak.:-D


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.