Matematik

Stor brug for hjælp

18. september 2022 af unknownuser579277924724 - Niveau: B-niveau

Hej,

En der kan hjælpe med disse opgaver? På forhånd tak

I 2003 var en bestemt produktion på 250 enheder om året. I de næste 10 år steg produktionen med 3 enheder om året. I 2013 betød ny teknologi, at produktionen derefter steg med 2 % om året.

Bestem produktionen  [P(t)]  (målt i antal enheder pr. år) som funktion af tiden  [t]  (målt i antal år efter 2003).

Hvad er definitionsmængden for funktionen?

Hvilken type funktion er der tale om?

Tegn grafen for funktionen.

Er  [f]  en kontinuert funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2022 af mathon

                    \small \begin{array} {llllll}&& Dm(f)=N\\\\&&f(t)=\left\{\begin{array}{lll} 3t+250&\textup{for }0<t\leq 10\\ 280\cdot 1.02^t&\textup{for }t>10 \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Stor brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.