Matematik

opgave B niveau

19. september 2022 af HanaaDuham - Niveau: B-niveau

 er det nogen kan hjælpe mig her med en forklaring

Volumen af en bestemt kasse er givet ved dens højde x, således at:V(x) = 4x3– 30x2+ 50x, x∈ ]0;2,5[

a. Bestem V′(x), og løs ligningen V′(x) = 0

b. Bestem den højde, der giver det maksimale volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Differentier V(x) Så får du et andengradspolynomium, så V'(x)=0 er en andengradsligning, som du løser. Den kan give 0, 1 eller 2 løsninger. Du kan indsætte hver af løsningerne i V(x) og se, hvilken, der giver den største værdi af V. Hvis en løsning til ligningen ikke ligger i det angivne interval, skal den kasseres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\& V{\, }'(x)=12x^2-60x+50,\quad x\in]0;2.5[ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b.}\\& V{\, }'(x)=12x^2-60x+50=0,\quad x\in]0;2.5[ \end{array}


Skriv et svar til: opgave B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.