Matematik

Matematikerens glas

19. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har løst denne opgave. Ser det mon rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2022 af inaktiv

Hvis du ikke har fået andre informationer, så ser det rigtigt nok ud


Svar #2
19. september 2022 af sabrina132

Sådan nogle opgaver kan godt være tricky, men er enheden også rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2022 af jl9

Det må være tænkt som en fraktion (uden enheder),

Mathematicians see the glass as 

37,7974%

full.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2022 af SuneChr

Drej kurven for

f(x)=\sqrt{\frac{\sqrt{\frac{1}{\pi }-\left ( x-\sqrt{\frac{1}{\pi }} \right )^{2}}}{\pi }}

360º omkring x-aksen i intervallet \left [ 0\, ;\, \sqrt{\frac{2}{\pi }} \right ]

og beregn rumfanget af omdrejningslegemet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2022 af SuneChr

M.h.t. enhederne når vi drejer en kurve omkring en af akserne:
Kurven indtegnes med samme enhedbegge akser.
Når kurven drejes hele vejen fås et realistisk billede af legemet.
Enhederne på akserne, som altså skal være de samme, bestemmer rumfanget af legemet.
Er enhederne i cm bliver rumfanget cm3 eller ml.
0,37 ml øl er jo ikke særligt festligt.
Med enhederne dm fås, hvad der er i en lille dåseøl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2022 af SuneChr

Vis, at fylder man glasset med en hel 33 cl øl (uden skum), vil der fra overfladen
være 8,3 mm i lodret mål op til kanten.


Skriv et svar til: Matematikerens glas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.