Matematik

Hængelås chance

23. september 2022 af Excel10 - Niveau: A-niveau

Der er tre hængelåse med tilhørende nøgler: rød nøgle, sort nøgle og til den sidste løs passer både grønne og gule nøgler.

Du skal med lukkede øjne tage en nøgle op af gangen. Hvad er chancen for at du vælger de rigtige nøgler, i den rigtige rækkefølge, i første forsøg.

Svaret skal skrives i procent med 2 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Hvor mange permutationer giver den rigtige rækkefølge? Dette antal klder du g (gunstige).

Hvor mange permutationer er der ialt? Dette antal kalder du t (total).

Sandsynligheden er så p=g/t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2022 af SuneChr

Prøv at skrive  a l l e   mulighederne ned:

{B, G, R, Y} | {B, G, Y, R} | {B, R, G, Y} | {B, R, Y, G} | {B, Y, G, R} | {B, Y, R, G} |
{G, B, R, Y} | {G, B, Y, R} | {G, R, B, Y} | {G, R, Y, B} | {G, Y, B, R} | {G, Y, R, B} |
{R, B, G, Y} | {R, B, Y, G} | {R, G, B, Y} | {R, G, Y, B} | {R, Y, B, G} | {R, Y, G, B} |
{Y, B, G, R} | {Y, B, R, G} | {Y, G, B, R} | {Y, G, R, B} | {Y, R, B, G} | {Y, R, G, B}

R = rød       B = sort      G = grøn      Y = gul

Se hvilke af ovenstående mængder der opfylder kravet, når elementerne læses fra venstre mod højre.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2022 af SuneChr

# 0
En gang imellem kan det være meget sjovt at sammenligne forskellige eksperimenters sandsynligheder.
F.eks. nedenstående eksperiment sammenlignet med det i den stillede opgave:

Er sandsynligheden for, med en terning og en mønt i ét samtidigt slag, at få "sekser" og "plat" -
mindre, lig med eller større end sandsynligheden i den i # 0 stillede opgave?


Skriv et svar til: Hængelås chance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.