Matematik

Areal af trekant

27. september 2022 af Lektio - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sad fast i et spørgsmål angående areal af trekant, som er 0,5*h*g:

Jeg skal finde arealet af trekanten AEF, og jeg har vedhæftet fil til billledet.

Vedhæftet fil: Trekant1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2022 af nighthunter21

Jeg ville...

1. Finde arealet af de andre trekanter; BEA, FDA, ECF

2. Lægge dem sammen

3. Trække det areal fra med arealet af firkanten


Svar #2
27. september 2022 af Lektio

tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2022 af PeterValberg

#0 Vær venlig ikke at vedhæfte word-dokumenter (eller tekstdokumenter i almindelighed)
Vedhæft i stedet et billede af din opgave, det er noget nemmere for os, hvis vi ikke først
skal downloade et dokument for at se den opgave, du vil have hjælp til.

Jeg er enig med #1 vedrørende metode til løsning af opgaven.
Eventuelt kunne du benytte Pick's formel < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2022 af PeterValberg

Du tæller antallet af gitterpunkter på stregen (b) og gitterpunkter indni figuren (i)
og benytter Pick's formel

Areal = {\color{Blue} i}+\frac{{\color{Red} b}}{2}-1={\color{Blue} 10}+\frac{{\color{Red} 4}}{2}-1=11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.