Fysik

isolér r

02. oktober 2022 af Marianoerholt - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med, hvordan man isolerer r i denne formel: I = P/4*pi*r2

ved ikke helt hvad der sker med 2 :0


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2022 af MentorMath

Hej, når du isolerer noget, der er opløftet i anden tager du kvadratroden på begge sider af lighedstegnet :))


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. oktober 2022 af mathon

                          \begin{array}{llllll} I=\frac{P}{4\cdot \pi\cdot r^2}\\\\ 4\cdot \pi\cdot r^2=\frac{P}{ I}\\\\ r^2=\frac{P}{4\pi \cdot I},\quad r>0\\\\ r=\sqrt{\frac{P}{4\pi \cdot I}} \end{array}


Svar #3
02. oktober 2022 af Marianoerholt

Tak for hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2022 af ringstedLC

#0

..., hvordan man isolerer r i denne formel: I = P/4*pi*r2

Uden parentes står der:

\begin{align*} I &= \frac{P}{4}\cdot \pi\cdot r^2 \\ r^2 &= \frac{4\cdot I}{P\cdot \pi}\;,\;P>0 \\ r &= \sqrt{\frac{4\cdot I}{P\cdot \pi}}=2\sqrt{\frac{I}{P\cdot \pi}}\;,\;r>0 \end{align*}

NB. Opdatér din profil.


Skriv et svar til: isolér r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.