Matematik

Cirkler

02. oktober 2022 af laer4324 - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som jeg slet ikke ved hvordan jeg skal løse eller komme igang med. 

En cirkel er givet ved ligningen: 

(x+1)^2 + (y-6)^2 = 9

a) bestem cirklens radius og kordinatsættes til cirklens centrum

Et punkt p er givet ved p(-3,6)

b) bestem afstanden mellem cirklens centrum og punktet p, og benyt denne til at afgøre om punktet p ligger på cirklen.

Har også vedhæftet den nedenunder 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2\;,\;(a,b)=\textup{centrum}\;,\;r=\textup{radius}\quad,\;\textup{formel (52)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2022 af ringstedLC

b) Punkter på cirkelperiferien har afstanden r til centrum:

\begin{align*} \left | AB \right | &= \sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2} \qquad\textup{formel (49)} \\ \left |PC \right | &= \sqrt{(x_C-x_P)^2+(y_C-y_P)^2} \overset{?}{=}r \end{align*}

Indsæt og afgør!


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.