Matematik

Integrere

10. oktober 2022 af MadeleineA - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med at integrere det her? Haster 

\int_{2}^{3}\frac{3x^2}{x^3-7}dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2022 af oppenede

Lad
  f(x) = ln(x)
  g(x) = x3 - 7

og brug
   d/dx a·f(g(x)) = a·f '(g(x))·g'(x)
fra højre mod venstre


Svar #2
10. oktober 2022 af MadeleineA

Okay tak giver mening nu. Har du evt. mulighed for at skrive løsningen? Har nemlig ikke min aflevering foran mig lige nu 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2022 af SuneChr

Sæt
t = x3 - 7     dt = 3x2dx
Nedre grænse i det nye integral  23 - 7  og øvre  33 - 7         \int_{2^{3}-7}^{3^{3}-7}\frac{1}{t}\, \textup{d}t
 


Skriv et svar til: Integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.