Kemi

Kemi Hjælp

11. oktober 2022 af Anonym8000 - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 1: En sur vandig opløsning af H2O2 reagerer med MnO4- og danner O2 ifølge reaktion (I).

H2O2 (aq) + MnO4- (aq) ->  Mn2+ (aq) + O2 (g) + H2O                  (I)

a) afstem reaktion (I)

Vedhæftet fil: Kemi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2022 af mathon

O's oxidationstrin i peroxider er -1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2022 af mathon

\small H_2\overset{\mathbf{\color{Red} {-1}}}{O}_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O}_2\,_{\textit{(g)}}

\small \begin{array}{ccccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ O&1&&10& \textup{da }O\textup{ \o nskes i et lige antal}\\ Mn&&5&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{llllll} 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Svar #3
11. oktober 2022 af Anonym8000

Tusind Tak

Har du en mail, jeg kan skrive til dig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2022 af mathon

tastekorrektion:

\small H_2\overset{\mathbf{\color{Red} {-1}}}{O}_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O}_2\,_{\textit{(g)}}

\small \begin{array}{ccccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ O&1&&10& \textup{da }O\textup{ \o nskes i et lige antal}\\ Mn&&5&2 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small \small 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{llllll} 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2022 af AngelOneOne

Hej,

Hvis du har svært ved at gennemskue redox-reaktioner, vil jeg anbefale dig at tage et kig her: Oxidation og reduktion. Nogle gange kan det hjælpe at se det beskrevet på en anden måde, en i lige den kemibog I bruger.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Kemi Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.