Matematik

Hjerting kirke - Matematik

11. oktober 2022 af tlilhgcn13116 - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, er der noegn der kan hjælpe mig med følgende opgaver?

Du skal bestemme følgende:

c) Vinklen mellem linjerne EF og ET

d) Vinklen mellem linjerne FG og FT

e) En ligning for det plan, der indeholder punkterne A, B, E og F

f) En ligning for det plan, der indeholder punkterne B, C, F og G

g) En ligning for det plan, der indeholder punkterne E, F og T

h) En ligning for det plan, der indeholder punkterne F, G og T

Se vedhæftet fil: 

Jeg har allerede besvaret de første to spørgsmål

Opg a
Koordinaterne til punkterne A, B, C, D, E, F, G, H og T.

Punkt(x,y,z)
A(0, 0, 0);
B(-3.2, -3.2, 0);
C(3.2, 12.8, 0);
D(0, 19.2, 0);
E(0,0.4,8)
F(3.2,0,3.6)
G(0,12.8,4.8)
H(3.2,3.2,4.8)
T(0,9.6,10.8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2022 af ringstedLC

Opdatér din profil!

Koordinaterne i #0 kan ikke helt passe. Planens ligning, formel (119), HTX:

\begin{align*} \alpha :a\cdot (x-x_0)+b\cdot (y-y_0)+c\cdot (z-z_0) &= 0 \;,\;\begin{pmatrix}a\\b\\c\end{pmatrix}=\vec{\,n}_\alpha =\overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AE} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2022 af SuneChr

Alle punkter er beliggende, hvor x, y og z alle er ikke-negative.
Jeg får ved figurbetragtning:
Punkt     x      y       z   
  A          0      0       0
  B         3,2    3,2    0
  C        3,2   16       0
  D          0    19,2    0
  E          0      0      4,8
  F        3,2   3,2     3,6
  G        3,2   16      3,6
  H          0   19,2    4,8
  T          0     9,6   10,8
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2022 af SuneChr

Arealet af de tre tagflader kunne jo også være interessant !
Rumfanget af nordgavlen lader vi indtil videre ligge.


Skriv et svar til: Hjerting kirke - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.