Kemi

Kemi Hjælp

12. oktober 2022 af Anonym8000 - Niveau: Universitet/Videregående

1.00 liter af en vandig opløsning af H2O2 tilsættes et overskud af KMnO4 (s), der dissocierer til K+ (aq) og MnO4- (aq), hvorved der dannes 12.23 liter O2 (g) ved en temperatur på 298 K og et tryk på 1.00 atm. Vi antager at O2 (g) kan betragtes som en ideal gas (R = 0.0821 L*atm/mol*K).

b) Bestem koncentrationen af H2O2 (aq) udtrykt i mol/liter.

Densiteten af H2O2 (l) er p(H2O2) = 1.45 g/ml.

c) Beregn koncentrationen af H2O2 (aq) udtrykt i volumen procent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} 5\,H_2O_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& \textup{reaktionsforhold:}\\&& H_2O_2:O_2=1:1\\\\&& n(H_2O_2)=n(O_2)=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left ( 1.00\;\mathrm{atm} \right )\cdot \left ( 12.23\;\mathrm{L} \right )}{\left (0.0821\;\mathrm{\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( 298\;\mathrm{K} \right )}=0.5\;\mathrm{mol}\\\\&&c(H_2O_2)=\frac{0.5\;\mathrm{mol}}{1.00\;\mathrm{L}}=0.5\;\mathrm{M} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\&& V_{H_2O_2}\textup{ pr. L}=\frac{m}{\varrho}=\frac{\left ( 0.5\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 34.01\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}{1.45\;\mathrm{\frac{g}{mL}}}=11.73\;\mathrm{mL}\\\\&& V_{H_2O_2}\textup{ pr. 100 mL}=1.17\;\mathrm{mL}\\\\&& c_{H_2O_2}=1.17\;\textup{vol\%} \end{array}


Skriv et svar til: Kemi Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.