Fysik

Newtons tyngdelov

14. oktober 2022 af MichaelGa - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg sidder lidt fast i delopgave c), i det jeg ikke helt ved hvor de kendte værdier skal indsættes

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Opgave 5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2022 af peter lind

Det er m*g =G*m*M/R2 hvor G er gravitationskonstanten m er legemets masse, M er jordens masse og R er jordens radius


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& F_{\textup{bold-Jord}}=F_{\textup{Jord-bold}}=&G\cdot \frac{m\cdot M}{R^2}=\\\\&&\frac{\left (6.67408\cdot 10^{-11}\;\mathrm{\frac{N\cdot m^2}{kg^2}} \right )\cdot \left ( 0.240\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 5.976\cdot 10^{24} \;\mathrm{kg} \right )}{\left (6368\cdot 10^{3}\;\mathrm{m} \right )^2}=2.36\;\mathrm{N} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2022 af mathon

evt.

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& F_{\textup{bold-Jord}}=F_{\textup{Jord-bold}}=&G\cdot \frac{m\cdot M}{R^2}=\\\\&&\frac{\left (6.67408\cdot 10^{-11}\;\mathrm{\frac{N\cdot m^2}{kg^2}} \right )\cdot \left ( 0.240\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 5.976\cdot 10^{24} \;\mathrm{kg} \right )}{\left ((6368\cdot 10^{3}{\color{Red} +10})\;\mathrm{m} \right )^2}=2.36\;\mathrm{N} \end{array}


Skriv et svar til: Newtons tyngdelov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.