Matematik

Hjælp med udregning af opløsning

15. oktober 2022 af tonytony - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave:

Man skal bruge formlen C1 * V1 = C2 * V2 

Og vi skal finde V1, som skal udregnes i µl

C1 = 2.5 mg/ml

C2 = 200 µg/ml

V2 = 400 µl

Jeg har ret svært ved at omregne enhederne til µl


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2022 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} c_1\cdot V_1=c_2\cdot V_2\\\\ V_1=\frac{c_2}{c_1}\cdot V_2\\\\ V_1=\frac{200\;\mathrm{\frac{\mu g}{\mathrm{mL}}}}{2.5\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{\mu g}{mL}}}\cdot \left ( 400\;\mathrm{\mu L} \right )=32\;\mathrm{\mu L} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp med udregning af opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.