Matematik

Bestem alder og giv en fortolkning af tallet

21. oktober 2022 af Hans2004 - Niveau: B-niveau

Har problemer med det følgende spørgsmål, som kan findes i den vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Screenshot_10.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& 100=\frac{140}{1+f(t)}\\\\&& 1+f(t)=\frac{140}{100}=1.40\\\\&& f(t)=0.40\\\\&& t=f^{-1}\left ( 0.40 \right ) \end{array}


Svar #3
21. oktober 2022 af Hans2004

#2

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& 100=\frac{140}{1+f(t)}\\\\&& 1+f(t)=\frac{140}{100}=1.40\\\\&& f(t)=0.40\\\\&& t=f^{-1}\left ( 0.40 \right ) \end{array}

En forklaring til hvert trin :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& m{\, }'(t)=\frac{\mathrm{d} m}{\mathrm{d} t}=\frac{-140}{\left ( 1+f(t) \right )^2}\cdot f{\, (t)}'=-140\cdot \frac{f{\, }'(t)}{\left ( 1+f(t) \right )^2} \\\\\\&& m{\, }'(130)=-140\cdot \frac{f{\, }'(130)}{\left (1+f(130) \right )^2} \\\\&& m{\, }'(130)\textup{ er v\ae ksthastigheden af en gris med alderen 130 d\o gn.} \end{array}


Svar #5
21. oktober 2022 af Hans2004

#4

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& m{\, }'(t)=\frac{\mathrm{d} m}{\mathrm{d} t}=\frac{-140}{\left ( 1+f(t) \right )^2}\cdot f{\, (t)}'=-140\cdot \frac{f{\, }'(t)}{\left ( 1+f(t) \right )^2} \\\\\\&& m{\, }'(130)=-140\cdot \frac{f{\, }'(130)}{\left (1+f(130) \right )^2} \end{array}

Så alderen på grisen er (0,40)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2022 af mathon

Så alderen på grisen er \small f^{-1}\left ( 0.40 \right )


Svar #7
21. oktober 2022 af Hans2004

#6

Så alderen på grisen er \small f^{-1}\left ( 0.40 \right )

Tak!


Skriv et svar til: Bestem alder og giv en fortolkning af tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.