Kemi

beregn koncentrationen af H2CO3

21. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en opgave som lyder

CO2 indholdet i atmosfæren er de seneste 200 år steget fra 260 ppm til 410 ppm, dvs partialtrykket af CO2 er steget fra 2.6*10^-4 og 4.1*10^-4 atm. Vi kan antage at CO2 (g) i atmosfæren er i ligevægt med kulsyre i atmosfæriske vanddråber og at mængden af co2 i atmosfæren er så stor at partialtrykket af CO2 ikke ændres ved dannelse af kulsyre i vanddråber.

CO2 (g) + H2O ligevægt med H+ (aq)+HCO3-

*Beregn koncentrationen af H2CO3 (aq) i atmosfæriske vanddråber med partialtryk af CO2 på hhv. 2.6*10^-4 og 4.1*10^-4 atm. 

Jeg har fået de to partialtryk til 3846 og 2439, er ikke sikker om jeg har regnet rigtigt. Nogen der måske kan hjælpe?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2022 af Heptan

Hvad er dine enheder? Bananer?

Jeg får 26,3 Pa for den første, med [CO2 (aq)] = 1,58 * 10^-7 M. Jeg har brugt KH = 1,67*10^8 Pa/M.

KH = p(CO2)/[CO2 (aq)]


Skriv et svar til: beregn koncentrationen af H2CO3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.