Matematik

Renter

02. november 2022 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hjælp mig med denne opgave:

Det er naturligvis billigere, hvis man sparer pengene op, inden man skal bruge dem i stedet for at la°ne dem.

Sa° nu ser vi pa° tilfældet, hvor du sparer de 20 000 kr. sammen i løbet af 5 a°r pa° en opsparingskonto i Djursland Bank.

a)  Omregn den a°rlige rente til en ma°nedlig rente. Husk at du ikke blot kan dele med 12.

b)  Brug formlen for opsparingsannuitet til at bestemme, hvor meget du skal indbetale hver ma°ned for

at na° de 20 000 kr. efter 5 a°r.

c)  Bestem din fortjeneste pa° opsparingen, na°r du efter 5 a°r har 20 000 kr. sta°ende pa° kontoen.

Vedhæftet fil: Uden navn.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2022 af ringstedLC

#0 Vedhæft fremover hele opgaveteksten, gerne som et billede. Den vedhæftede har intet med teksten i #0 at gøre.

a)

\begin{align*} r &= (1+R)^{\frac{1}{n}}-1=\sqrt[n]{1+R}-1&,\;n=\textup{antal terminer} \\ r_\textup{mdr.} &= \sqrt[12]{1+r_\textup{p.\,a.}}-1 \end{align*}

b) 

\begin{align*} A &= b\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r} &\textup{Formel (5)} \\ 20000 &= b\cdot \frac{(1+r)^{60}-1}{r}\Rightarrow b= ... \end{align*}

c) 

\begin{align*} \textup{Fortjeneste} &= A-5\cdot 12\,b \\&= 20000-5\cdot 12\,b \end{align*}


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.