Matematik

Funktioner

05. november 2022 af Hove65 - Niveau: C-niveau

                                             Hej

jeg er helt kørt fast og vil blive glad,hvis en venlig sjæl vil hjælpe og forklare det her.

y=1/2x+5

1) Hvis x vokser med 8 enheder,hvor stor tilvækst får så y?

2) Hvis y vokser med 8 enheder,hvor stor tilvækst får aå x?

jeg vil blive meget glad for hjælpen, da jeg så ved hvordan man går frem i de øvrige opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2022 af MentorMath

Hej,

Da hældningskoefficienten for en ret linje er givet ved differenskvotienten mellem x og y, så beskriver hældningskoefficienten forholdet mellem tilvækst i x og tilvækst i y.

Dvs. a = Δy/Δx

Δy = tilvækst i y

Δx = tilvækst i x

______________________________________________________________________________________

Idet a = 1/2 (ud fra forskriften y=1/2x+5), så må tilvæksten i y være det halve af tilvæsten i x.

Dvs. 

1) Δx = 8, så er Δy = (1/2)*8 = 4, 

altså får y en tilvækst på 4 enheder, når x vokser med 8 enheder.

______________________________________________________________________________________

2) Δy = 8, så er Δx = 2*8 = 16, 

altså får x en tilvækst på 16 enheder, når y vokser med 8 enheder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2022 af peter lind

y0 = ½x0 + 5

y0+Δy =½(x0 +8) +5

Træk den øverste ligning fra den nederste og du får svaret

y0 + 8 = ½(x0+Δx) + 5

Træk den øverste ligning fra den nederste og du får svaret


Svar #3
05. november 2022 af Hove65

Det giver mening og mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2022 af PeterValberg

#0

Se eventuelt denne video < LINK > om lineære funktioner

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.