Fysik

En cyklist kører med en fart på 30 km/h. Cyklisten holder op med at træde i pedalerne, og kører op ad en bakke med en højde på 2,5 m.

08. november 2022 af AlAMJ - Niveau: B-niveau

En cyklist kører med en fart på 30 km/h. Cyklisten holder op med at træde i pedalerne, og kører op ad en bakke med en højde på 2,5 m.

a. Beregn cyklistens fart ved toppen af bakken, hvis det antages, at der kan ses bort fra gnidning og luftmodstand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2022 af Moderatoren

Hvilke formler gør du brug af?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2022 af PeterValberg

Hvis der tages udgangspunkt i energibevarelse,
så vil cyklens kinetiske energi omdannes til potentiel
energi i takt med cyklen kommer længere og længere
op ad bakken, - I så fald må forholdet mellem kinetisk
og potentiel energi være lige med 1

\frac{E_{kin}}{E_{pot}}=1

\frac{\tfrac12\cdot m\cdot v^2}{m\cdot g\cdot h}\quad\Leftrightarrow\quad v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}

vil jeg mene (?)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2022 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllllll}\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h \\\\ \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2-m\cdot g\cdot h\\\\ \frac{1}{2}\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot {v_0}^2- g\cdot h\\\\ v=\sqrt{{v_0}^2-2\cdot g\cdot h} \end{array}


Skriv et svar til: En cyklist kører med en fart på 30 km/h. Cyklisten holder op med at træde i pedalerne, og kører op ad en bakke med en højde på 2,5 m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.