Matematik

Parameterkurven for vektorfunktionen s

09. november 2022 af isabella413 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig denne her opgave?

Vedhæftet fil: wankelmotor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2022 af peter lind

a) find y2, derefter differentiere du den og sætter den = 0. Løs den fremkomne ligning

b) brug dit CAS værktøj på funktionen nævnt i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2022 af Eksperimentalfysikeren

a) Find de t-værdier, hvor cos(t) og cos(t/3) har maksima og minima.Der er to t-værdier, hvor begge har maksimum, hvorfor førstekoordinaten har sin største værdi for for disse to værdier. Der er tilsvarende én t-værdi, hvor begge de to funktioner har minimum.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2022 af ringstedLC

a) Udnyt symmetrien af kurven:

\begin{align*}\textup{Lodret\,afstand}: d=2\,d_\textup{1/2} &= 2\,s(r_1) \\\\ D_1=s(r_1)\wedge y(r_1)=y_{maks}(t) \Rightarrow y'(t) &= 0 \\ 0 &= \tfrac{1}{2}\cos(t)+\tfrac{7}{2}\cdot \tfrac{1}{3}\cos\left (\tfrac{t}{3}\right ) \;,\;0\leq t\leq \tfrac{6\,\pi}{4} \\ 0 &= \cos(t)+\tfrac{7}{3}\cos\left (\tfrac{t}{3}\right ) \\ t &= \left\{\begin{matrix}r_1 \\r_2\end{matrix}\right. \quad \Rightarrow r_1=...\end{align*}


Skriv et svar til: Parameterkurven for vektorfunktionen s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.