Matematik

matematik

22. november 2022 af mathil1789 - Niveau: 9. klasse

opgaven er vedhæftet under, har brug for hjælp till hvordan jeg helt præcis skal løse den.

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2022 af MentorMath

Her skal du tænke ensvinklede trekanter. Da den lille trekant og den store trekant deler de samme vinkler, er trekanterne proportionale med hinanden. Den store trekant kan altså ses som en skalering(forstørrelse) af den lille trekant. 

Ud fra længderne opgivet i opgaven kan vi se, at den længste katete(i det her tilfælde den vandrette side) i den store trekant er 24 m, idet 6 m + 18 m = 24 m.

Vi kan heraf bestemme målforholdet mellem de to trekanter ved at løse ligningen

den lille trekant • et tal = den store trekant

6•x = 24 ⇔ x = 4

Altså er den store trekant 4 gange større end den lille trekant. Da trekanterne er ensvinklede, skal den lodrette katete i den store trekant være 4 gange større end den lodrette katete i den lille trekant.

4 m • 4 m = 16 m

Dvs. at mobilmastens højde er 16 m. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{Kort:}\\&\textup{Forholdet mellem}&\textup{ensliggende sider i ensvinklede trekanter er \textbf{konstant.}}\\\\\\&&\frac{h}{4\;\mathrm{m}}= \frac{\left (6+18 \right )\;\mathrm{m}}{6\;\mathrm{m}}=4 \\\\&& h=4\cdot \left (4 \;\mathrm{m} \right )=16 \;\mathrm{m} \end{array}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.